Blogger Layouts

Despre blog

Prietene, in cazul in care nu stii ce este de capul acestui blog, da-mi voie sa te lamuresc. Pe acest blog vei gasi articole in care sunt analizate mituri biblice si in care sunt dezvaluite aberatiile si toate lucrurile ascunse in spatele "mastii" bibliei(mentionez ca absolut toate lucrurile surprinzatoare referitoare la biblie sunt demonstrate de citate chiar din aceasta carte). De asemenea, aici vei gasi si articole care comfirma ca defapt crestinismul este o inventie menita sa manipuleze omenirea, iar papa, preotii si alti oameni de teapa lor nu sunt decat niste lupi in pielea oilor, oricat de sfinti or incerca ei sa para. Oricum, iti urez lectura placuta si sper ca acest blog sa iti raspunda macar la cateva intrebari sau te-ai putea ajuta de acest blog pentru a le demonstra celor din jurul tau ca aparentele inseala in absolut toate cazurile...chiar si cel al crestinismului.

Inchizitia- partea a IVa

Alte metode de a-i tortura pe oamenii care au ales sa gandeasca liber sunt urmatoarele:

  • ii fortau sa manance mancare foarte sarata, cauzandu-le astfel o sete foarte puternica, apoi, ii tineau fara apa o lunga perioada de timp;
  • introducerea victimelor (care aveau rani deschise) in apa cu zeama de lamaie;
  • spnazurarea victimei cu franghii atasate unui colier de otel si cu tepi. Prin aceasta metoda, i se smulega victimei carnea de pe gat. Uneori se foloseau streanguri care puteau fi stranse;
  • jiltul rugaciunilor: un loc in care erau infipti tepi pe care victima era obligata sa ingenuncheze;
  • arderea victimelor la foc moale;
  • "Mersul Vrajitoarei": victima era fortata sa mearga inainte si inapoi timp de mai multe zile pana la epuizare totala. Dupa aceea, victima era obligata sa stea, cu picioarele incrucisate, pe un scaun din lemn, fara sa aibe voie sa se miste sau sa doarma. Unele victime aveau mai mult de 80 de ani.
  • Atarnarea- victimelor li se lega un streang de gat si erau trasi in sus si lasati sa cada;
  • "Turkas"- un instrument folosit pentru smulgerea unghiilor;
  • multi oameni erau aruncati in temnite unde nu patrundea lumina si deobicei erau legati in lanturi;
Printre miile de oameni care au cazut prada inchizitiei a fost celebrul astronom si fizician Galileo Galilei. Un document in care a incercat sa demonstreze teoria coperniciana, cum ca Pamantul nu este centrul Universului (asa cum sustineau preotii), a fost raportat inchizitorilor din Roma. Pentru asta a fost acuzat de erezie. A fost obligat sa declare in mod public ca teoria coperniciana este falsa si a fost intemnitat pe viata. 
In anul 1979, Papa Ioan Paul al II-lea a declarat ca "s-ar putea ca Biserica Catolica Romana sa fi comis o greseala atunci cand l-au condamnat," si a stabilit o comisie care sa studieze cazul.
In 1993, Biserica Catolica, "in mod oficial" l-a gratiat pe Galileo (putin cam tarziu, dupa parerea mea). Cu alte cuvinte, l-au iertat ca a demonstrat ca planetele se rotesc in jurul Soarelui, si nu a Pamantului.  

Un comentariu: