Blogger Layouts

Despre blog

Prietene, in cazul in care nu stii ce este de capul acestui blog, da-mi voie sa te lamuresc. Pe acest blog vei gasi articole in care sunt analizate mituri biblice si in care sunt dezvaluite aberatiile si toate lucrurile ascunse in spatele "mastii" bibliei(mentionez ca absolut toate lucrurile surprinzatoare referitoare la biblie sunt demonstrate de citate chiar din aceasta carte). De asemenea, aici vei gasi si articole care comfirma ca defapt crestinismul este o inventie menita sa manipuleze omenirea, iar papa, preotii si alti oameni de teapa lor nu sunt decat niste lupi in pielea oilor, oricat de sfinti or incerca ei sa para. Oricum, iti urez lectura placuta si sper ca acest blog sa iti raspunda macar la cateva intrebari sau te-ai putea ajuta de acest blog pentru a le demonstra celor din jurul tau ca aparentele inseala in absolut toate cazurile...chiar si cel al crestinismului.

Iisus pacatos-Partea I:Mandria

Ei bine, da. S-a demonstrat ca Iisus a fost pacatos chiar cu ajutorul citatelor din biblie. Absolut toti crestinii il considera pe Iisus ca fiind intruchiparea pacii, a dragostei si a intelegerii. Ei bine, se inseala amarnic. De asemenea sunt unii oameni care citesc biblia, nu o studiaza. Una este sa citesti biblia repede si cu totul si cu totul altceva sa o studiezi, sa analizezi, sa gandesti din perspectiva scriitorului, a personajelor, sau sa te gandesti daca autorul vroia sa spuna altceva decat ce scrie in carte. Biblia este cea mai cumparata carte, dar cea mai putin citita.
Iisus era lenes si nu a lucrat precum cei din jurul sau. A trait pe spinarea altora, a fost un oaspete nesimtit si si-a insultat gazdele. A instigat la furt si pe langa asta a si furat. A instigat la crima si a si ucis. Prin urmare, Iisus este un ipocrit.


Cele 7 pacate:
Mandria: Iisus era foarte arogant, egoist, iar aceste defecte pot fi demonstrate chiar cu citate din biblie. El era atat de arogant incat era in stare sa isi insulte gazda si sa o lase sa munceasca din greu in timp ce el cerea atentia celor din jurul sau asupra sa:

(Luca 10:38-42)38Pe cînd era pe drum, cu ucenicii Săi, Isus a intrat într'un sat. Şi o femeie, numită Marta, L -a primit în casa ei.

    39Ea avea o soră numită Maria, care s'a aşezat jos la picioarele Domnului, şi asculta cuvintele Lui.
    40Marta era împărţită cu multă slujire, a venit repede la El, şi I -a zis: ,,Doamne, nu-Ţi pasă că soru-mea m'a lăsat să slujesc singură? Zi -i dar să-mi ajute.``
    41Drept răspuns, Isus i -a zis: ,,Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămînţi tu,
    42dar un singur lucru trebuieşte. Maria şi -a ales partea cea bună, care nu i se va lua.``
De asemenea el considera ca oricine nu il iubeste mai mult decat pe parintii sai, nu este demn de atentia lui. Ce s-a intamplat cu onoarea mamei si al tatalui tau? Aici, Iisus se pune mai presus de familie, ducand astfel la destramarea acesteia. Iar asta este inca o dovada a arogantei sale...intruchiparea smereniei, ha? XD
(Matei 10:37)Cine iubeşte pe tată, ori pe mamă, mai mult decît pe Mine, nu este vrednic de Mine; şi cine iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decît pe Mine, nu este vrednic de Mine.
Placerea de a i se face masaj cu uleiuri scumpe era mult mai importanta decat vanzarea acelor uleiuri, urmand ca dupa aceea sa dea banii celor saraci. 
(Marcu 14:3-7)3Pe cînd şedea Isus la masă, în Betania, în casa lui Simon leprosul, a venit o femeie, care avea un vas de alabastru cu mir de nard curat, foarte scump; şi, dupăce a spart vasul, a turnat mirul pe capul lui Isus.
    4Unora dintre ei le -a fost necaz, şi ziceau: ,,Ce rost are risipa aceasta de mir?
    5Mirul acesta s'ar fi putut vinde cu mai mult de trei sute de lei (Greceşte: dinari.), şi să se dea săracilor.`` Şi le era foarte necaz pe femeia aceea.
    6Dar Isus le -a zis: ,,Lăsaţi -o în pace; de ce -i faceţi supărare? Ea a făcut un lucru frumos faţă de Mine;
    7căci pe săraci îi aveţi totdeauna cu voi, şi le puteţi face bine oricînd voiţi: dar pe Mine nu Mă aveţi totdeauna.
Iisus le spune oamenilor "caini" si "porci", spunand astfel ca oamenii ii sunt cu mult inferiori lui.
(Matei 7:6)Să nu daţi cînilor lucrurile sfinte, şi să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare, şi să se întoarcă să vă rupă.
Pe langa toate astea, sustinea sus si tare ca era mai grozav decat Iona si Solomon. Bine, ce-i drept, o fi fost asa, dor era fiul lui Dumnezeu,dar faptul spunea ca e bine sa fii smerit si e bine sa ii fie urmat exemplul, ii poate deruta pe toti.

(Matei 12:41-42)41Bărbaţii din Ninive se vor scula alături de neamul acesta, în ziua judecăţii, şi -l vor osîndi, pentru că ei s'au pocăit la propovăduirea lui Iona; şi iată că aici este Unul mai mare decît Iona.

    42Împărăteasa dela Miazăzi se va scula alături de neamul acesta, în ziua judecăţii, şi -l va osîndi, pentru că ea a venit dela marginile pămîntului, ca să audă înţelepciunea lui Solomon; şi iată că aici este Unul mai mare decît Solomon.
   Si, cam atata despre cat de mandru era Iisus, dar nu va faceti griji, dragi cititori, asta e abia inceputul

5 comentarii:

  1. Imi permit sa intervin si eu in acest articol. Nu stiu cum naiba am ajuns pe acest blog...insa am ajuns. Call it faith :)). Da ...intradevar sunt multe lucruri care se bat cap in cap in biblie. Si da...una e sa citesti biblia si alta e sa o studiezi. Cosmine...sunt scoli speciale unde se preda si studiaza biblia. Pentru ca are atatea versiuni incat nici nu mai stii care e cea buna :)). Parerea mea este ca ai luat citatele astea ca un argument nu foarte viabil in a defaima o entitate..(om sau sfant ...fiecare cu crezul sau). Ai luat ad-literam totul. Spuneai de 2 categorii de oameni....cei care citesc si cei care studiaza biblia. Tu din ce categorie faci parte??? Ca deocamdata ai dat citate. Ai studiat-o? Este adevarat ca pe un blog sau pe internet poti sa postezi ce doresti...in fond asta inseamna libera exprimare si liber arbitru. Insa ...a mi se ierta interventia...ce spui tu nu are pic de ...nimic. Sunt vorbe goale argumentate cu citate. Sunt oameni care studiaza acest fenomen de zeci sau poate sute de ani si nu au ajuns la nici o concluzie. Toate sunt pure supozitii. Si vrei tu sa "luminezi" o natiune? :). Nu este intentia mea sa te jignesc (ma repet)...insa ...
    P.S. Sa nu crezi ca oi fi vreo habotnica ce isi apara religia. Dimpotriva...sunt una dintre persoanele care considera religia si implicit biserica, ca fiind (scuze cacofonia) cea mai tare forma de manipulare existenta de cand e lumea. Ca o fi mono sau politeism...tot manipulare se numeste.
    In fine. A fost interesant sa citesc unele dintre postarile tale...insa SINCER....pe mine personal nu m-ai convins. Dimpotriva...sunt...nici nu stiu daca voi gasi vreun cuvant care sa defineasca starea mea de dupa :)). In fine...ideea este ca biblia e o carte foarte buna pentru citit...si foarte interesanta pentru studiat. Sunt multe lucruri din care poti sa tragi invataminte vis a vis de traiul zilnic...si sunt multe ...mistere ce inca raman neelucidate. Oricum...keep it real. E bine ca totusi exista oameni care incearca sa isi formeze o parere rpoprie vis a vis de religie si nu se lasa influentati de idioti precum preoti...predicatori si ce or mai fi:).
    Have a great day ...si promit sa revin cu comentarii mai mult sau mai putin placute. (daca imi permiti...normal :)

    RăspundețiȘtergere
  2. anca, multumesc pentru ca ti-ai exprimat opinia la adresa postarii acesteia, cat despre jignire, stai linistita, nici nu mi-a trecut prin minte faptul ca ai vrea sa ma jignesti, in fond nu iti pot rapi dreptul la a avea propria opinie. Si in legatura cu intrebarea daca am citit sau am studiat biblia, am citit-o cand eram crestin si am studiat-o dzpa ce am renuntat la crestinism. Si oricum, nu vreau sa "luminez" natiunea din moment ce tara asta e plina de prosti care tot pe a lor "o tin"( nu iti face griji, ma refer la acei crestini care cred, nu cerceteaza. Nu am facut aluzie la tine) adica nu vreau sa imi creez imaginea de mesia, asa cum incearca sa o faca multi oameni sariti de pe fix. Iti doresc o zi buna si inca odata, poti posta comentarii, adica e normal sa ma intereseze parerile celor care imi citesc postarile, asa imi mai pot da si eu seama cam ce schimbari sau imbunatatiri pot face.

    RăspundețiȘtergere
  3. aah si era sa uit, Liz, mersi si pentru comentariul tau :)

    RăspundețiȘtergere