Blogger Layouts

Despre blog

Prietene, in cazul in care nu stii ce este de capul acestui blog, da-mi voie sa te lamuresc. Pe acest blog vei gasi articole in care sunt analizate mituri biblice si in care sunt dezvaluite aberatiile si toate lucrurile ascunse in spatele "mastii" bibliei(mentionez ca absolut toate lucrurile surprinzatoare referitoare la biblie sunt demonstrate de citate chiar din aceasta carte). De asemenea, aici vei gasi si articole care comfirma ca defapt crestinismul este o inventie menita sa manipuleze omenirea, iar papa, preotii si alti oameni de teapa lor nu sunt decat niste lupi in pielea oilor, oricat de sfinti or incerca ei sa para. Oricum, iti urez lectura placuta si sper ca acest blog sa iti raspunda macar la cateva intrebari sau te-ai putea ajuta de acest blog pentru a le demonstra celor din jurul tau ca aparentele inseala in absolut toate cazurile...chiar si cel al crestinismului.

Creştinismul: cea mai distructiva inventie a omului- partea a IIa

După cum vedeţi, am revenit cu partea a doua a capitolului "Creştinismul: cea mai distructivă invenţie a omului". După cum spuneam, biblia este defapt o conspiraţie a evreilor,care nici măcar nu are nimic original. O foarte mare parte din miturile biblice sunt defapt mituri din alte religii care au apărut cu mii de ani înaintea creştinismului, atâta doar că personajele au alte nume.

"Vom răspunde unor întrebări care apar în mintea celor care au observat asemănările dintre legendele evreilor şi legendele altor popoare, iar acea întrebare este: oare evreii au copiat de la celelalte popoare sau invers? pentru a răspunde acestei întrebări,mai întâi vom lua separat cărţile din Vechiul Testament şi vom arăta perioada în care au fost scrise iar apoi vom arăta că aceste mituri aparţineau popoarelor antice cu mult înainte de apariţia creştinismului" (din cartea "Bible Myths And Their Parallels in Other Religions" scrisă de T.W. Doane © 1882, pagina 92)

Geneza:
"Structural,Geneza 1-11 prezintă un fascinant aspect referitor la modul în care biblia a evoluat de la o colecţie de mituri politeiste şi legende, de la o variate de culturi într-o carte de legende monoteiste din istoria Israelului" (citat din "101 mituri ale bibliei" de Gary Greenburg  scrisă în anul 2000; pagina 3). Menţionez că în biblie, în Vechiul Testament, miturile nu făceau referire la un singur zeu, ci la mai mulţi, cum ar fi: elohim(în limba arameică însemnând "zei"), Eli, Adonai, Sbaot şi Iahu( sau Iahve). Dumnezeu defapt nu a fost menţionat absolut deloc în Vechiul Testament, nici măcar odată. De aicea s-ar putea deduce că în Vechiul Testament, este prezentată religia politeistă.În secolul III d.Hr., un călugăr pe nume Ieronim a tradus Vechiul Testament în limba latină şi a înlocuit numele tuturor zeilor cu un singur nume: dumnezeu.
Exemple de astfel de plagieri:
  • monoteismul evreu a fost furat de la faraonul egiptean Akhenaton. (puteţi găsi mai multe informaţii referitoare la Akhenaton aici, precum şi anii în care acesta a domnit);
  • creaţia relatată de evrei a fost inspirată din creaţia egiptenilor;
  • folosirea cuvântului de către Iahve pentru a crea, a fost furat de la egipteni (Iahve înlocuindu-l pe Ptah)
  • expresia "Să fie lumină" a fost furată de la creaţia Thebei;
  • separarea apelor a fost furată din mitul creaţiei care aparţinea egiptenilor;
  • Adam şi Eva sunt defapt Geb şi Nut din mitul egiptean;
  • crearea Evei din coasta lui Adam a fost furată din mitul lui Enki şi Ninhursag;
  • pedeapsa lui Adam şi Eva şi pierderea imortalităţii au fost inspirate din povestea mesopotamă a lui Adapa (Iahve înlocuindu-l pe Zeul Sumerian Enki);
  • Cain, Abel şi Seth "furaţi" de la Osiris, Set şi Horus;
  • conflictul dintre Cain şi Abel a fost furat de la Set şi Osiris sau Zeul Sumerian Dumuzi şi Enkimdu;
  • evreul Samson a fost furat de la Heracle: scoaterea ochiului se bazează pe Oedipus;
Iar astea sunt doar o parte. Vă voi prezenta şi celelalte exemplu în capitolul următor.
                                                                   

Un comentariu:

  1. Blogul unui om trezit spiritual si eliberat din lanturile dogmelor bolnave
    Adrian Constantin

    RăspundețiȘtergere