Blogger Layouts

Despre blog

Prietene, in cazul in care nu stii ce este de capul acestui blog, da-mi voie sa te lamuresc. Pe acest blog vei gasi articole in care sunt analizate mituri biblice si in care sunt dezvaluite aberatiile si toate lucrurile ascunse in spatele "mastii" bibliei(mentionez ca absolut toate lucrurile surprinzatoare referitoare la biblie sunt demonstrate de citate chiar din aceasta carte). De asemenea, aici vei gasi si articole care comfirma ca defapt crestinismul este o inventie menita sa manipuleze omenirea, iar papa, preotii si alti oameni de teapa lor nu sunt decat niste lupi in pielea oilor, oricat de sfinti or incerca ei sa para. Oricum, iti urez lectura placuta si sper ca acest blog sa iti raspunda macar la cateva intrebari sau te-ai putea ajuta de acest blog pentru a le demonstra celor din jurul tau ca aparentele inseala in absolut toate cazurile...chiar si cel al crestinismului.

Ce este paştele cu adevărat

După cum ştiţi voi toţi, se ştie că de Paşte se sărbătoreşte învierea lui Iisus la trei zile după ce a fost răstignit pentru a obţine mântuirea noastră a tuturor etc. Ei bine, asta nu este nimic altceva decât o poveste inspirată bine înţeles dintr-o altă poveste ce aparţine unei religii care a apărut cu mii de ani înaintea creştinismului. În primul rând, Paştele a fost furat de la mitul zeiţei Astaroth (cunoscută şi ca Ashtar). Sărbătoarea aceasta coincide cu echinocţiul de primăvară, atunci când ziua este egală cu noaptea. Astaroth, era considerată zeiţa fertilităţii în cultura mai multor popoare şi cunoscută sub mai multe nume. În cultura sumeriană, era cunoscută cu numele Inanna, Babilonienii o numeau Ishtar, pentru Asirieni şi Akkadieni era cunoscută drept Ashtart, Ashtoreth, Asherah şi Astoreth, pentru egipteni, ea purta numele Isis, Ashet şi mai târziu, Aset, Fenicienii o numeau Tanit-Ashart şi Astaroth. Fiind considerată zeiţa fertilităţii, bine înţeles că s-a făcut asocierea ei cu ouă şi iepuri. Creştinii au furat această sărbătoare şi i-au stâlcit semnificaţia. Alte nume includ: Eastre, Eos, Eostre, Ester, Estrus (perioada în care animalele sunt în călduri; perioada împerechierii), Oestrus, Oistros şi Ostara. "Mielul lui Dumnezeu" a fost inspirat din semnul zodiac berbec, a cărei perioada este în fiecare primăvară.
Pe lângă Iisus, au mai fost mulţi alţi zei care au focst crucificaţi(acei zei aparţin religiilor care au apărut înaintea creştinismului cu mii de ani în urmă) şi mitul învierii a fost deasemenea furat. Coborârea şi întoarcerea lui Ishtar/Inanna (cum am mai spus; a înviat), Osiris, moartea zeiţei Şiva şi învierea acesteia, coborârea lui Persepone în lumea de jos şi întoarcerea acestuia.

Alte exemple de zei de la care a fost inspirat mitul răstignirii lui Iisus şi a învierii acestuia:
  • Krishna (1200 î.Hr.);
  • Buddha (600 î.Hr.);
  • Tammuz din Siria (1160 î.Hr.);
  • Wittoba (552 î. Hr.)
  • Iao din Nepal (622 î. Hr.);
  • Hesus din culturat druizilor celtici (834 î. Hr; nu-i aşa că "Hesus" sună foarte similar cu "Iisus"?);
  • Quetzacoatl din Mexic (587 î. Hr.);
  • Quirinus din Roma (506 î. Hr.);
  • Prometeu (547 î. Hr.);
  • Thulis din Egipt (1700 î. Hr.);
  • Indra din Tibet (725 î. Hr.);
  • Alcestos al lui Euripide (600 î. Hr.);
  • Atys din Phrygia (1170 î. Hr.);
  • Crite (1200 î. Hr.);
  • Bali (725 î. Hr.);
  • Mithra (600 î. Hr.)
Această listă poate fi găsită şi în cartea "The World's Sixteen Crucified Saviors" de Kersey Graves, ediţia a şasea din anul 1960.

8 comentarii:

  1. În cazul tău, îți doresc ca Domnul să lucreze la inima ta. Mulți mari savanți au afirmat toată viața și au vrut să dovedească că Dumnezeu nu există și au sfârșit recunoscând că există Dumnezeu. Să-ți dea Domnul credință!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu cine esti ! Da trebe sa iti raspund! Nu este vb despre credinta,este vb despre o sarbatoare care exista inainte de Isus cu mult timp , si era o sarbatoare ferilitate si a sexului! Asta nu ai ce schimba la el , doar ca cineva o putut o schimbat si noi in ziua de azi sarbatorim gresit inselati pt. Oameni ca tine, cine nu poate accepta adevarul ! Si stiu ce vb si eu cred in dumnezeu si in Isus , in numele lui Isus m am vindecat! Si daca chiar esti credincios , atunci incearca sa inveti sa nu judeci in locu lui Dumnezeu , ca nu e frumos! Si asa accepta viata cum este ,si nu cum ai invatat de la alti oameni "orbi"!! O zi buna!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi am vrut libertate si nu suntem ceea ce suntem cu adevărat nocorc ca pot sa fiu paranormala si in locu vostru 😈

      Ștergere
    2. Tu nu existi fara chakre si nici nu stii de ele

      Ștergere
  3. Aici nu este vorba despre ce credem, existenta lui Dumnezeu!!! Este vorba despre sarbatoare un obisnuinta care e facut de noi oameni , si nu are legatura cu credinta lui Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hello! Hello! Ce s cu atatia sugatori crestini pe aici? Futu va credinta in gura sa va o fut!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu este prea corecta concluzia ta pentru ca moartea lui Isus a fost profetizata de la inceputul Torei,apoi reconfirmata de profeti de-alungul istoriei .Geneza fiind scrisa in jurul anilor 1520 i.e.n de catre Moise,am putea lejer deduce ca scrierile despre aceste zeitati sau inspirat in cartile Bibliei.Profetiile mesianice au fost cu mult inainte scrise de evangheliile N.T. sau cartile pauline care sunt baza crestinismului

    RăspundețiȘtergere
  6. Bă, au dovezile aici, și tot nu cred! Chiar atât de îndoctrinați până în gât sunteți? Puii mei, au fost relatate și câteva pasaje în care se vorbea despre crimele înfăptuite de către D-zeul vostru odios, iar voi? Subteți de netratat, zău așa.

    RăspundețiȘtergere